logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde - POC

Afschaffing begrafenisvergoeding gaat gepaard met de invoering van een nieuwe belasting!

21/06/2013

Op initiatief van Minister van Pensioenen Alexander DE CROO is de regering van plan om over te gaan tot de afschaffing van de vergoeding voor de begrafeniskosten.

Deze vergoeding wordt toegekend wanneer de begunstigde van een rustpensioen van de overheidsector komt te overlijden. De vergoeding wordt vandaag gefinancierd door een inhouding van 0,5% op het bruto bedrag van het pensioen.

Terwijl aan de ene kant de begrafenisvergoeding zal worden afgeschaft, is de regering ook van plan om de bestaande inhouding verder te handhaven. Deze maartregel gaat dus veel verder dan een bestaand recht af te schaffen. Door de inhouding alsnog in stand te houden krijgen de gepensioneerden uit de overheidssector er in feite een nieuwe belasting bij!

Het dossier zal zeer binnenkort worden voorgelegd aan de vakbonden binnen de diverse onderhandelingscomités van de openbare sector. Dus ook aan het militair onderhandelingscomité.

Help ons mee om deze onderhandelingen een eerlijke kans te geven door deze brief (klik hier) af te drukken en onmiddellijk over te maken aan het adres van de Eerste Minister.

U kan de tekst ook doormailen naar: info@premier.fed.be


Terug