logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde - POC

Grondige wijzigingen in de Pensioenaanvraag!

17/10/2012

In het kader van de elektronische pensioendossiers, is de te volgen procedure voor het indienen van een aanvraag voor een rustpensioen of overlevingspensioen voor de openbare sector, grondig gewijzigd.

Voortaan zal er dus geen papieren pensioendossier meer bestaan, aangezien het vervangen wordt door een elektronisch dossier en het personeelslid zijn pensioenaanvraag rechtstreeks moet richten aan de Pensioendienst voor de Overheidssector (PDOS).

Nieuwe procedure
Hulp?

Defensie heeft haar administratieve steun elementen (ASE) medegedeeld dat zij geen pensioendossiers meer moeten opstellen aangezien deze taak een verantwoordelijkheid wordt van het personeelslid zelf.

De ACMP eist niettemin dat Defensie een mechanisme installeert die tijdig en binnen de gestelde tijdslimieten de militair verwittigd, dat hij zijn pensioenaanvraag moet indienen en dat deze laatste hiervoor altijd de hulp van zijn ASE kan inroepen voor bijstand. Overigens, het departement beschikt over de tools, de gegevens en de middelen om deze dienstverlening te verzekeren ten voordele van het personeel.

Het spreekt vanzelf dat het ACMP eveneens ter beschikking staat om zijn leden bij te staan in dit specifieke domein.


Terug