logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde - POC

ACMP-CGPM solidair en waakzaam

08/09/2014

De grootste militaire vakbond ACMP-CGPM heeft de afgelopen dagen en weken akte genomen van de uitspraken van de huidige regeringsonderhandelaars waaruit blijkt dat zij de studie van de Commissie Pensioenhervorming gunstig gezind zijn.  De resultaten van deze studie zouden de basis vormen voor de toekomstige pensioenhervorming van het overheidspersoneel.
 
Meer details over bovenstaande problematiek kan u lezen in een artikel dat zal verschijnen in De Schildwacht van deze maand. 
 
Niettegenstaande er nog geen definitieve beslissingen zijn gevallen, lijkt het ons aangewezen om al een eerste teken van ongerustheid te ventileren naar de buitenwereld.
 
Vandaar heeft de militaire vakbond ACMP-CGPM beslist om vandaag – 18 september 2014 - mee te stappen met een delegatie militairen aan de manifestatie van de Politie. (www.standaard.be)
 

Motieven: 

1)    Wij willen solidair zijn met de collega’s van de politie, die een rechtmatige pensioenverwachting terug willen ingevoerd zien.

2)    Als militaire vakbond schatten we de huidige evolutie inzake de pensioenen van de overheidssector en in het bijzonder deze van de militairen als zeer ernstig in en willen we de toekomstige regeringsonderhandelaars al een eerste maal waarschuwen, dat zij niet eender wat kunnen beslissen m.b.t. onze pensioenen.

3)    Indien er uiteindelijk toch een pensioenhervorming zal worden ingevoerd, dan moet dit met de grootste zorg gebeuren voor het sociaal overleg die naam waardig!

 

Wij zeggen dus klaar en duidelijk NEEN aan een horrorscenario zoals eind 2011 waar het parlement op een drafje een ingrijpende pensioenhervorming heeft gestemd, die vooral de pensioenen uit de overheidssector heeft getroffen en waardoor het verplichte voorafgaandelijke sociaal overleg handig werd omzeild.

Volg de komende dagen en weken onze berichten zeer attent op aangezien wij mogelijks ook genoodzaakt zullen zijn om de militairen massaal op te roepen voor een manifestatie. Opmerkelijk is in ieder geval dat de politie vandaag met +/- 14.000 mensen in de straten van Brussel aanwezig was en zij hiervoor allen verlof of compensatie hebben genomen. Hopelijk kunnen militairen daar een voorbeeld aan nemen als we jullie daartoe oproepen! 

 

Terug

IMG 0288