logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde - POC

Hervorming van de pensioenen: einde van de onderhandeling met de minister van Pensioenen

01/06/2018

De vier representatieve militaire vakbonden hebben vandaag verder onderhandeld met de vertegenwoordigers van de minister van Pensioenen en de minister van Defensie.

We hebben u in onze Upshot 33 uitgelegd dat de formele onderhandelingen over de hervorming van ons pensioen op 25 mei aangevat werden. Rekening houdend met de vergadering van vorige week en vandaag werd er alles samen bijna 10 uur intensief onderhandeld binnen het militair onderhandelingscomité. Als militaire vakbond ACMP-CGPM hadden we vorige week nog een reeks bedenkingen en aanvullende vragen bij de voorliggende ontwerpteksten evenals over de aanpak van de regering.

De antwoorden en toelichtingen werden ons vandaag tijdens het onderhandelingscomité gegeven. Verder werden er een aantal inhoudelijke details met betrekking tot de nieuwe pensioenleeftijden en het toekomstige pensioenbedrag besproken.

We gaan de komende dagen alles wat op tafel ligt nog eens grondig analyseren. Wij zullen ook nauwkeurig berekenen wat de nieuwe pensioenbedragen op korte -, middellange – en lange termijn zullen zijn. Daarnaast zullen we onderzoeken welke andere gevolgen deze pensioenhervorming zal hebben op geldelijk- en loopbaanvlak en in welke mate dit allemaal verzoenbaar is met de vereisten van het militair beroep.

Op basis hiervan zullen we aansluitend een interne consultatie binnen onze organisatie doen. Deze moet toelaten een formeel standpunt van de ACMP-CGPM te bepalen met betrekking tot de voorstellen van pensioenhervorming. Ons definitief standpunt zal VOOR 15 juni 2018 ter kennis gebracht worden van de regering.

Zoals steeds zal de militaire vakbond ACMP-CGPM u de komende periode verder snel en accuraat blijven informeren.


Terug

ACMP CGPM logo groot6