logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde - POC

De Processie van Echternach

18/06/2022

De processie van Echternach is een optocht die ieder jaar gehouden wordt in de gelijknamige Luxemburgse stad. De deelnemers gaan bij de ommegang telkens drie stappen vooruit en twee achteruit, waardoor de stoet slechts heel langzaam vordert. Als uitdrukking wordt “Processie van Echternach” gebruikt om te illustreren hoe een proces onnodig traag en buitengewoon inefficiënt verloopt. De uitdrukking is dan ook perfect van toepassing op de herziening van de DO Flex (flexibele dienstontheffing), een dossier dat een even tergend langzaam en stroef verloop kent.
 
We zijn nu ongeveer een jaar nadat de overheid de herziening van het luik ‘uithuizigheid’ van de DO Flex aangekondigd heeft. De beslissing werd in december 2021 geformaliseerd met een dienstnota, waarmee de uitbetaling van het ‘krediet DO Flex’ stopgezet werd vanaf 1 januari. Tegelijk werd gemeld dat er vanaf dezelfde datum met een nieuw systeem van uithuizigheid gestart zou worden. Een dik half jaar verder is dit nieuwe stelsel er nog steeds niet.
 
De noodoplossing waarmee er van het reglement ‘TRAVARB’ afgeweken wordt, is niets anders dan een stoplap, een tijdelijk lapmiddel. Zoiets als een plakkertje op een defecte band die ondertussen langzaam verder blijft leeglopen. Omwille van drie redenen:
 
  • Ten eerste omdat het probleem hiermee niet ten gronde opgelost wordt, aangezien de wettelijke basis voor het uitbetalen van overuren die voortvloeien uit ‘uithuizigheid’ nog steeds ontbreekt.
  • Daarnaast blijft het hemeltergend dat er geen gepaste regeling voorzien wordt voor de uitbetaling van de niet-verbruikte tijdskredieten van de ‘vroegtijdige vertrekkers’ (omwille van mislukking tijdens de opleiding, statutaire maatregel, MCGR, pensioen op aanvraag, ontslag, einde contract, tijdelijke ambtsontheffing, overlijden,…).
  • Verder blijft het ongehoord dat geen enkel personeelslid zicht heeft op de reële toestand van zijn/haar tijdskrediet en dit ondanks de tientallen miljoenen euro’s die uitgegeven werden aan een informatiesysteem voor de personeels- en financiële administratie.
 
Het nieuwe systeem voor de DO Flex had dus vanaf 1 januari 2022 van toepassing moeten zijn. Meer dan zes maanden geleden, dus… Het minste wat we kunnen stellen, is dat de Processie van Echternach stukken sneller vooruit gaat!
Goed bestuur is anders. De militair die één dag te laat is met één of andere kwestie of aanvraag, heeft gegarandeerd prijs of vist achter het net. De overheid die meer dan zes maanden te laat is, mag echter vrolijk blijven aanmodderen.
 
Ondertussen heeft Defensie wel de mond vol over een “functionele cultuur”, “waarden” en “wenselijk gedrag voor haar medewerkers”. Als we dan eens in de ontwerpbrochure over deze zaken kijken, dan lezen we als nastrevenswaardig gedrag voor de leidinggevenden zaken zoals: “Wij pakken de problemen tijdig aan…”. Tijdig, dus… En ook: “We komen op voor onze medewerkers”. Kennelijk zijn dit streefdoelen die best wel rekbaar zijn en ook selectief toegepast worden, zo leert het dossier DO Flex ons. Of misschien is het allemaal maar gewoon gelul?
 
Wat er ook van is, het is in ieder geval hoog tijd om in het dossier DO Flex te stoppen met lullen en om te handelen. Nu! Cito presto. 

Terug

1a310125 c77f 24b9 e2b7 5336696cc17c4