logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde

Begeleidingsmaatregelen: onze oproep werd verhoord!

23/06/2017

Vorige week heeft de militaire vakbond ACMP-CGPM minister Vandeput via een open brief (lees hier) opgeroepen duidelijkheid te verschaffen inzake onder meer het implementatieplan van zijn Strategische Visie. Het plan met de toekomst en mogelijke sluitingen van de kazernes is nog steeds niet bekend. Maar vandaag 23 juni hebben de vakbonden wel reeds samen gezeten met de defensiestaf om meer informatie te bekomen over de begeleidingsmaatregelen die bij deze Strategische Visie horen. Het wordt een herstructureringspremie die bestemd zal zijn voor de militairen die als gevolg van het toekomstplan mutatie zullen moeten doen.

De precieze uitwerking deze begeleidingsmaatregel is nog niet bekend. Er zijn ten andere ook nog geen ontwerpen van regelgevende teksten waarover de vakbonden moeten onderhandelen. Wel is er al bekend dat deze herstructureringspremie zal bestaan uit één unieke vergoeding die dezelfde zal zijn voor alle betrokken militairen.

De hoogte van de vergoeding zal de ‘mutatiekosten’ van één jaar dekken. Ze wordt bepaald aan de hand van de volgende factoren: de afstand tussen de woonplaats en de toekomstige plaats van tewerkstelling, de logementskosten, de maaltijdvergoedingen en het aantal kinderen ten laste.

Daarnaast blijft de bestaande verhuisvergoeding verder van toepassing.

Van zodra er meer details zijn over deze begeleidingsmaatregel, zult u het als eerste vernemen van uw vakbond. U kunt ook op ons rekenen om uw belangen tot het uiterste te verdedigen.


Terug