logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde - POC

Nieuwe toelage ‘Instructor’

09/09/2022

De nieuwe toelage ‘Instructor’

 

Er zal een nieuwe toelage ‘Instructor’ ingevoerd worden voor (militaire) onderrichters. De defensieoverheden en de vakbonden hebben hier vandaag een akkoord over gesloten.
 
De toelage is forfaitair en bedraagt (bruto) 80 €/maand. Dit bedrag is gekoppeld aan de index (en stemt vandaag de dag dus overeen met ongeveer 154 €).
Ze is bestemd voor de militairen die:
  • Een post ‘Instructor’ bekleden op de OT (organisatietabel).
  • Die als hoofdopdracht het geven van vorming hebben.
  • Die de specifieke pedagogische vormingsvaardigheden bezitten, met name houder zijn van het brevet ‘Instructor’.

Militairen die geen organieke betrekking ‘Instructor’ bekleden op OT, maar die toch onderrichtsopdrachten uitvoeren, zullen recht hebben op een forfaitaire (bruto) toelage van 4 € per dag dat ze onderrichtstaken verrichten (dit bedrag is ook gekoppeld aan de index).

 
Deze toelage beoogt de job van onderrichter bij Defensie te valoriseren, middels het belonen van zijn/haar essentiële bijdrage aan de vorming en de competentieontwikkeling van het personeel.
 
De details over het bekomen van het brevet ‘Instructor’, de functies die in aanmerking komen en de andere praktische uitvoeringsmodaliteiten, zullen we u later overmaken.

Let wel, dit akkoord is een eerste stap en betekent niet dat deze toelage ‘morgen’ reeds ingevoerd zal worden. Het ontwerp van koninklijk besluit over deze toelage dient immers nog eerst het proces van de administratieve- , begrotings- en politieke controle te doorlopen. Deze neemt meerdere maanden in beslag. De militaire vakbond ACMP-CGPM zal u echter steeds als eerste blijven informeren over het verdere verloop van dit dossier. Daarnaast zullen wij ook hard blijven ‘pushen’ voor deze toelage.

Terug

1s