logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde - POC

Begrafenisvergoeding blijft behouden!

23/12/2013

Na maanden van onzekerheid kan de militaire vakbond ACMP-CGPM u laten weten dat de begrafenisvergoeding voor het overheidspersoneel behouden blijft. Dat hebben minister voor Pensioenen Alexander De Croo en zijn collega staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert beslist.

De begrafenisvergoeding is een tegemoetkoming die wordt uitbetaald bij het overlijden van een persoon die een rustpensioen van de overheidssector genoot. De begrafenisvergoeding wordt gefinancierd met een inhouding van 0,5% op het vroegere rustpensioen van de overleden persoon.

Eerder dit jaar had de federale regering gevraagd om de begrafenisvergoeding voor overheidspersoneel te schrappen, terwijl men de extra inhouding van 0,5% op het pensioen van de betrokkenen wel zou blijven innen. Over die mogelijke schrapping werd sociaal overleg gevoerd en ook de juridische gevolgen werden in kaart gebracht.

Na sociaal overleg en op basis van een reeks juridische bezorgdheden hebben De Croo en Bogaert nu beslist om de begrafenisvergoeding voor overheidspersoneel te handhaven. Er komt dus geen schrapping. Het systeem blijft bij het oude: overheidspersoneel dat een begrafenisvergoeding ontvangt zal die blijven ontvangen. Ook de financiering van de begrafenisvergoeding met een bijdrage van 0,5% op het rustpensioen blijft ongewijzigd.

Bron: www.alexanderdecroo.be & www.hendrikbogaert.be


Terug