logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde - POC

Vakbondsactie op 28 september 2018

17/09/2018

Ziek zijn is geen Keuze!

Actie op 28 september 2018!

Ziek zijn is geen keuze en dagen ziekte zijn geen vakantieverlof! Dat leggen we graag uit aan minister Vandeput. Want hij heeft het duidelijk niet begrepen.

De regering besliste hardvochtig om het ziektekapitaal voor het federaal openbaar ambt en gelijkaardige stelsels voor bijzondere korpsen vanaf 1 januari 2019 af te schaffen.

Vooral langdurige zieken zullen de rekening betalen.

Militairen hebben geen ziektedagen (ziektekapitaal) maar worden door deze regerings-beslissing wel getroffen. Het doel van deze beslissing is namelijk het inkomen van de langdurig zieke militair te reduceren tot 60% van de wedde vanaf de 31ste dag ‘Afwezigheid om gezondheidsredenen’ (AGR).

Dit is opnieuw een verdere uitholling van ons statuut. De zoveelste besparingsmaatregel die het militair personeel moet ondergaan. Is dit de waardering die militairen krijgen voor de dagdagelijkse inzet? Waar blijft de minister met de invulling van de specificiteit?

De maat is vol en we roepen alle militairen op om op vrijdag 28 september 2018 deel te nemen aan de manifestatie te Brussel. We verzamelen in Brussel en brengen een bezoek aan onze minister.

Wanneer: Vrijdag 28 september 2018

Waar: BRUSSEL, verzamelen vanaf 11.00hr ter hoogte van de Koning Albert II laan.

Er zal zich hier een stand ACMP-CGPM bevinden waar onze hesjes, T-shirts, vlaggen en ballonnen verdeeld worden aan onze leden. Wij dringen erop aan dat al onze deelnemers de ‘ACMP-CGPM-kleuren’ dragen.

Vertrek: 11.30 Hr (ontbinding +/- 15.00 Hr)

Traject: Koning Albert II laan, kleine ring via Lambermont (MOD) naar de Kunstberg

Transport: We raden iedereen aan om met de trein te komen (Brussel NOORD)

De terugbetaling van de transportkosten voor de leden van de ACMP-CGPM (enkel voor de leden in actieve dienst) gebeurt als volgt:

- Het treinticket wordt terugbetaald ten belope van het tarief met verminderingskaart voor het openbaar vervoer.

- Hiertoe dient het lid zijn naam en IBAN-rekeningnummer te vermelden op het treinticket en dit af te geven aan de lokale afgevaardigde. Deze zal ze nadien gebundeld overmaken aan het secretariaat van de ACMP-CGPM.

- Zij die geen verminderingskaart bezitten krijgen enkel het gedeelte overeenstemmend met het tarief “verminderingskaart” terugbetaald.


Terug